GPU szakmai nap a Wigner FK-ban

A szuperszámítástechnika egyik legújabb és leggyorsabban fejlődő irányzata a mára már olcsón elérhető sokprocesszoros architektúrák mint például a GPU-k (grafikus kártyák), APU-ok (gyorsító segédprocesszorok) által nyújtott párhuzamosítási megoldásokban rejlő hatalmas számítási kapacitások kihasználása. Az így kifejlesztett hardware és software megoldásokat a tudmányos és piaci élet számos területén nagy hatékonysággal lehet felhasználni.

Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre intézetünkben a "GPU nap", amelynek célja a kutatók, diákok, oktatók közötti szakmai eszmecsere, valamint a témában érdekelt cégekkel való együttműködés szorosabbra fűzése. A résztvevők betekintést nyerhetnek a GPU-k segítéségvel vizsgált kutatási problémák rejtelmeibe (ELTE, Wigner, BME, VEIN, SZTAKI, Corvinus, MFA, CSKI) , a hardware és szoftware megoldásokat forgalmazo (Silicon, Axico, Supermicro) es azokat felhasználó vagy éppen továbbfejlesztő cégek (Mediso, Kishonti) világába, illetve lehetőségük nyílik szakmai kapcsolatok kialakítására, bővítésére.

Az előadásokon való részvétel mindenki számára szabad és ingyenes, de a létszámfelmérés valamint az Intézetbe történő beléptetés céljából előzetes regisztrációt igényel.

Bővebben