Összes Hír

Újabb lépés az Einstein-teleszkóp (ET) megvalósítása felé

Az Einstein-ről elnevezett harmadik generációs gravitációshullám-teleszkóp előkészítésében résztvevő európai kutatók újabb nagy lépést tettek az ET megvalósítása irányába: elkészítették "Az ET detektor Koncepcionális Tervdokumentációját" (Conceptual Design Study). A kiadványt 2011. május 20-án mutatták be Cascina-ban, a Virgo detektor helyszínén.

Tetsufumi Hirano kapta a Zimányi Medált 2011-ben

2011 tavaszán a KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet megalapította a Zimányi Medált azzal a céllal, hogy emléket állítson az RMKI volt emeritus professzorának, az MTA rendes tagjának, a nagyenergiás elméleti magfizika és a kvark-gluon plazma nemzetközi hírű kutatójának, Zimányi Józsefnek emlékére, tudományos hatásának és hagyatékának megőrzésére, valamint s

CERN Vándorkiállítás – Ráadás-előadás az RMKI-ban

Ha esetleg valaki lemaradt volna a CERN budapesti vándorkiállításról, akkor az ő részükre Jancsó Gábor részecskefizikai témájú pótelőadást tart a RMKI csillebérci épületében „Az atomoktól a kvarkokig” címmel 2011. május 24 és 25-én 15:30-17:30 között.

A magyarok kimagasló teljesítményt nyújtanak a CERN főigazgatója szerint

origo.hu, 2011. 05. 16.

"A magyarok kimagasló teljesítményt nyújtanak a technológiai fejlesztések és az analízisek terén. Számos dologban kitűnnek, erősségeik mellett nem is ismerem azokat a tulajdonságaikat, amelyekben kevésbé jeleskednének" - mondta Prof. Rolf-Dieter Heuer, a CERN (európai részecskefizikai kutatóközpont) főigazgatója a CERN vándorkiállításának budapesti megnyitóján.

Folytatás: origo.hu

„To be or not to be!”

A CERN Vándorkiállításának 10 napja Budapesten

 
 

Pályázati Felhívás

Az MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet igazgatója pályázatot hirdet
fiatal kutatói álláshelyek betöltésére.
 
 

Budapestre érkezett a CERN vándorkiállítása

MTA, 2011. 05. 11.

─ A világ legnagyobb részecskegyorsítójában születő eredmények alapvetően módosíthatják az anyag szerkezetéről és a Világegyetem születéséről alkotott képünket ─ jelentették ki a Nagy Hadronütköztetőt (LHC) bemutató kiállítást megnyitó fizikusok, köztük az MTA elnöke és az Európai Részecskefizikai Laboratórium (CERN) főigazgatója. A látványos vándorkiállításnak elsőként az ELTE, majd a debreceni Kölcsey Konferencia Központ ad otthont.

Folytatás:mta.hu

Meghívó a CERN vándorkiállítására

annak megnyitójára, és Prof. Rolf Heuer, a CERN főigazgatójának nyilvános előadására

Helyszín: ELTE TTK Északi Tömb, Gömb Aula Budapest, Pázmány P. Sétány 1/A

Magyar tudósok az USA-ban: tegnap, ma, holnap

 A New York-i magyar főkonzulátus és a New York-i Magyar Tudományos Társaság (NYHSS) közös szervezésében 2011. április 25-én magyar tudományos konferencia megrendezésére került sor a Columbia Egyetem Kelet-Közép Európa Intézetében.
Tartalom átvétel